I SPY WITH MY INSTA EYE

I SPY WITH MY INSTA EYE

Mednarodna razstava Instagram fotografij

KDAJ: 21. maj 2013 ob 20h

KJE: razstavni prostor Kamera v Kinu Šiška

Razstava bo na ogled do 3. junija 2013.

VSTOP PROST

Projekt 'I spy with my Insta eye' prepoznava, interpretira in prikazuje kulturne razlike in podobnosti med prebivalci svetovnih metropol (New York, London, Ljubljana, Tokio in Sydney).

O projektu

Živimo tisoče kilometrov narazen - pa smo si res tako različni? So si naša življenja pravzaprav podobna, čeprav se nekateri zbudijo v Londonu, drugi v Tokiu? Ali enako razmišljamo in čutimo prebivalci Ljubljane in prebivalci Sydneyja?

Na ta in druga podobna vprašanja odgovarja intermedijski projekt 'I spy with my Insta eye'. Razstava prikazuje naša življenja: kako razmišljamo, delamo, potujemo, praznujemo, pišemo, kaj jemo, beremo, nosimo, potrošimo, česa si želimo, o čem sanjamo itn. Prikazuje interpretacijo sodobnega in urbanega načina življenja, doživljanja in čustvovanja, vzporedno glede na izbrane lokacije. Na razstavi so razstavljene fotografije skoraj stotih avtorjev, ki so nastale s pomočjo mobilnikov in družbenega omrežja Instagram.

Instagram je mobilna aplikacija, ki na polaroidni fotografiji enakih formatih fotografij in z uporabo enostavnih barvnih filtrov uporabnikom omogoča, da s svojimi prijatelji in širšo javnostjo delijo svoje fotografske utrinke. Z več kot 100 milijoni uporabnikov v svetu predstavlja Instagram sodoben trend.

Proces oblikovanja vsebine in ustvarjanja razstave je bil sestavljen iz več faz, kuratorski pristop k projektu sloni na uporabi novih medijev, nabor ključnih besed pa omogoča jasno prikazovanje kulturnih podobnosti in razlik. Tako so sodelujoči prispevali fotografije na teme #homeless, #streetart, #street, #wtf, #YOLO, #fashion, #breakfast, #love, #happymoments in #silence.

Z vzporednim prikazom doživljanja posameznih tematik v izbranih prestolnicah je Ljubljana postavljena ob bok sodobnim, urbanim, tehnološko in umetniško naprednim ter predvsem v prihodnost usmerjenim metropolam.

Koncept in izvedba: Anja Renko in Mija Špiler

Oblikovanje: Tina Tavčar

Spletno mesto: Janez Štefanič

Tisk fotografij: Studio Černe

Produkcija: Zavod Margareta Schwarzwald

Koprodukcija: Center urbane kulture Kino Šiška

  cerne_ispy-1 cerne_ispy-2 cerne_ispy-3

Avtor: Anja Renko in Mija Špiler

Naslov razstave: I spy with my Insta eye

Datum trajanja: Od 21.05.2013 do 03.06.2014

Lokacija: razstavni prostor Kamera v Kinu Šiška

Telefon: +386 40 359 593

E-mail: info@studiocerne.si

cerne_ispy