JANEZ RAVNIK, SLIKE IN KIPI, KULTURNI PRAZNIK

Uspešno smo organizirali likovno razstavo akademskega slikarja Janeza Ravnika v Galeriji 14 na Prešernovi 14, Bled, ki se je zaključila v 22.2.2011.

Slikar Janez Ravnik, tudi častni občan občine Bled leta 2005, je avtor, ki je mnogim domačinom poznan kot prvi vodič v svet likovne umetnosti kot dolgoletni likovni pedagog OŠ dr. Josipa Plemlja na Bledu. Umetnik bo na tokratni razstavi predstavljen z ožjim izborom kipov ter slik, iz sicer izjemno bogatega opusa del, ki je nastal v preko 50 letih njegovega ustvarjanja.

Za Janez Ravnika lahko trdimo, da je našel svoj specifičen način slikanja, kateri izhaja izključno iz ustvarjalnosti brez komercialnih teženj. Avtorja zaznamuje močan kolorit v raznovrstnih ustvarjalnih ciklusih, med njimi konstruktivizem ter simbolika na relaciji predmet ambient. Značilne močne optimistične slike pozitivno žarijo v vsak prostor, kjer se nahajajo. Avtorja še posebej odlikuje njegovo nenehno raziskovanje, odkrivanje in odstiranje novih podob v njegovem ustvarjanju. Lahko bi rekli kot večni učitelj in učenec.

Njegov doprinos Bledu se poleg dolgoletnega likovno pedagoškega dela, zrcali skozi njegove dejavnosti organizacije in izvedbe številnih likovnih razstav na Bledu. Pri tem je sodeloval z mnogimi vidnimi imeni likovne umetnosti ter veliko doprinesel k bogatenju razstavne likovne zgodovine Bleda.

Toplo vas vabimo, da ob kulturnem prazniku, prosto popoldne obogatite, s prisotnostjo na otvoritvi njegove nove pregledne razstave v blejski galeriji 14.

cerne_ravnik-1 cerne_ravnik-2 cerne_ravnik-3 cerne_ravnik-4 cerne_ravnik-5

Avtor: Janez Ravnik

Datum trajanja: Od 30.01.2011 do 22.02.2011

Lokacija: Galerija 14, Prešernova cesta 14, Bled

Telefon: +386 40 359 593

E-mail: info@studiocerne.si

cerne_ravnik